Tak trochę w oderwaniu. Doszło do mnie, że ichtiolog Piotr poczuł się urażony moim postem z 10.02.10. Przepraszam po stokroć. W głowie mi siedziały zarybienia z kół. Znam osobiście człowieka. Nieraz jeździliśmy po ryby i wiem, że dla niego i nie tylko, nie ważne było ile godzin ma doba. Później trzeba to wszystko udokumentować, a więc papiery, a ile innych spraw, o których mogę mieć blade pojęcie? Gdzieżby mi się z nim porównywać w włożonym wysiłku na rzecz zarybień. Żeby było jasne. Zawsze byłem niepokorny i krytyczny, ale tu przez nieuwagę i gorącą głowę przegiąłem.
Obra jest chyba w innym obwodzie rybackim a porozumienie na obwód rybacki rzeki Warty nr 11, jest podjęte.
Ale można zadzwonić do biura okręgu i uzyskać precyzyjną odpowiedź.
Pozdrawiam
Witam serdecznie pragnę przedstawić wykaz wód na rok 2010.
Jest to najnowsza wersja i mam nadzieję że bez pomyłek.
Oto link do strony na PZW ZO Gorzów Wlkp.nie zdołałem przepisać bo było by to bardzo pracochłonne, a tak jest wiele szybciej.
Pozdrawiam.
...........http://www.pzw.org.pl/pzwgorzow/cms/3232/nasze_wody_...........
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 8:36 am Temat postu: Co ze Ściegienkiem (Ściegieńsko)?
Proszę o źródło informacji, która mówi, że to jezioro jest objęte ochroną rezerwatową, w wyniku czego nie można tam łowić.
Ja takiej nie znalazłem (może słabo szukałem...).
Poza tym ZO PZW wykazuje je w swoich zasobach.
Byłoby chyba nieracjonalne trzymać takie jezioro bez możliwości łowienia...
Jeśli jest inaczej to proszę zaktualizować informację o wodach niedostępnych.
W sprawie dostępu do wody zbytej przez Z.O. Gorzów.
Jeżeli ktoś jest zainteresowany wędkowaniem na jeziorach koło miejscowosci Stołuń (gmina Pszczew) - jez. Białe, Czarne oraz Stołuńskie, to prawdopodobnie można kupic pozwolenie na wędkowanie w tych wodach. Z zasłyszanych informacji wynika, że pozwolenie będzie kosztowac 50 zł na okres do września b.r.
Tak więc prawdopodobnie do tego okresu nie będzie przetargu.
Nie wiem na ile prawdziwe są te informację, postaram się dowiedziec czegoś więcej i wtedy napiszę.
Może któryś z kolegów wie coś więcej na ten temat ?
Wszystkie czasy w strefie Idź do strony Poprzedni1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Strona 7 z 7